Bangkok, Bangkok çocuklarını el-ayak-ağız hastalığından korumak için aşı ve koruma alıyor.

Bay Chatchat Sitthiphan,  Bangkok Valisi Biovalis Company Limited Genel Müdürü Eczacı Veerachai Tharamaniwong ve ekibinden 1.000 kutu EV71 el-ayak-ağız hastalığı aşısı ve Sağlık Departmanı Direktörü Dr. Sunthorn Sunthornchart teslimatın ön tarafta teslim alınmasına katıldı. Rattanakosin Odası Bangkok Belediye Binası (Swing), Phra Nakhon Bölgesi

<resim ekle>

Bu vesileyle Vali Chatchat, Bangkok'a aşı sağladığı için Biovalis Şirketine teşekkür etti. Aşıya ulaşma imkanı bulunamayan çocuklarda el, ayak, ağız hastalığını önlemek amacıyla kullanmak. Bu aşı, hastalığın önlenmesinde oldukça etkili olan EV71'den el-ayak-ağız hastalığını önlemede %97,3 etkilidir. EV71'den kaynaklanan el, ayak ve ağız hastalığını önlemek için 6 aydan 71 aya kadar (6 yaşından önce) küçük çocukların ebeveynlerini aşı olmaya davet etmeye hazırız çünkü bu yaş annenin bağışıklığının tükendiği dönemdir. Bu dönem çocukların bağışıklığın en az olduğu dönemdir. Bu nedenle ilk yıl çocukların enfeksiyon riskinin en yüksek olduğu dönemdir.

el-ayak-ağız hastalığı için Her yıl Taylandlı çocuklar arasında büyük bir salgına neden olan bir hastalıktır. Tayland'da tarafından El, ayak ve ağız hastalığı yıl boyunca ortaya çıkabilir. Salgının en çok görüldüğü dönem Haziran – Eylül ayları veya yağışlı mevsimdir. Bu hastalık genellikle okullarda veya çocuk bakımevlerinde birlikte yaşayan küçük çocuk gruplarında görülür. Küçük çocukların ciddi hastalıklara yakalanma riski büyük çocuklara göre daha fazladır. Her yıl yayılan farklı mikrop türleri vardır. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken virüs, ciddi semptomlara neden olabilen EV71 virüsüdür. menenjit kalp kası iltihabı Şiddetli semptomları olanlar ölebilir. Bu tür 2-3 yılda bir yayılacak ve bu yılın yağışlı sezonunda da salgının ana türü olma şansına sahip olacak.